Måttagning 

  Mät fönsterhålet i väggen, in- eller utvändigt. Allra bäst är att ta bort foder eller lister runt fönstret, så att du kan få ett så exakt mått som möjligt på bredd och höjd. Räkna bort cirka 10-15 mm utrymme på vardera sida mellan vägg och fönster för tätningen, så har du måttet på ditt Elitfönster.

Observera! Fönsterstorleken skrivs bredd/höjd och räknas i moduler, där en modul (M) är 10 cm. Fönstrets totala karmyttermått är alltid modulmåttet minus 20 mm på bredd och höjd. Ett fönster i storlek 10/13, har alltså bredden 980 mm och höjden 1280 mm.

Hur långa är leveranstiderna?
 Lagersortimentet omfattar både 2-glas, och 3-glas, både obehandlat och vitmålat. Totalt finns 200 olika storlekar 3-glasfönster och fönsterdörrar för omgående leverans från lager. Fönster ur lagersortimentet kan du ha hemma inom någon vecka.
Om du vill ha en storlek som inte är standard, eller att annat utförande, tex aluminiumbeklätt eller en annan kulör, så ordnar vi det också med bra leveranstider. 

       

till första sidan

 

 

 

    

 

      Byta fönster

Hur ser jag att det är dags att byta fönster?
Det tydligaste tecknet på att du ska byta ut dina fönster är att det är röta i dem. Du bör också fundera på att byta om du har dragiga fönster, eftersom det är en större energitjuv är man kan tro (60% av inomhusvärmen till kråkorna är mycket vanligt). Överväg också byte om fönstren kärvar, hänger ned sig eller om beslagen är trasiga.
Om du tillbringar mycket av din lediga tid och semester med att skrapa, slipa, kitta om, tvätta och måla fönster som annars skulle givit upp, kan det också vara idé att överväga ett fönsterbyte.

Är det lönt att byta?
När du byter till Elitfönster 3- eller 2+1-glas slipper du allt vad drag och kallras heter hemma, du släpper in mindre buller, du spar in tid på fönsterunderhåll, och du sparar många sköna tusenlappar per år i energipengar.
Så visst är det lönt att byta.

Kan jag byta fönster året om?
Det går bra året om vid uppehållsväder, eftersom det är ett mycket mindre ingrepp än de flesta tror. Från det att det gamla fönstret lyfts ut ur väggen och fram till det att det nya sitter på plats kan du normalt räkna med ca en timme. Detta förutsatt att du är normalt händig eller att en yrkesman utför montaget. Stunden då fönsterhålet är öppet är alltså mycket kort. Därför är det en bra idé att passa på att byta fönster under vintern ­ på sommaren finns det roligare saker att göra.

Kan jag byta fönstret själv?
Förutsatt att du besitter normal händighet så kan du göra det själv. Tänk dock på att fönster alltid är tunga saker, så du behöver troligen bär- och lyfthjälp. Med varje fönster följer en utförlig hanterings och skötselanvisning som du bör följa noga.